fbpx

Veelgestelde vragen

Welke chocolade gebruiken jullie in de pralines?

We gebruiken fondant chocolade met verschillende cacaopercentages, alsook vegan melk chocolade.

Daarnaast gebruiken wij vegan  ‘witte’ chocolade en ‘karamel’ chocolade. 

Voor de suikerarme pralines gebruiken we de m!lk en fondant chocolade zonder toegevoegde suikers.

Waar komt onze chocolade vandaan?

Deze wordt geproduceerd in het land van herkomst, dichtbij de plantages. 

Meer werk en dus ook meer inkomsten voor de lokale cacaoboeren en hun families.

Een lokale familie is eigenaar, en geeft dus om de sociale en ecologische gemeenschap.

Hoe maken jullie de pralines 100% vegan?

Voor het omhulsel gebruiken we uiteraard de vegan chocolades uit ons assortiment.

Voor de vulling is dit afhankelijk van vulling tot vulling. Maar het komt er steeds op neer dat de ’traditionele’

recepten met room en boter worden aangepast en dierlijke producten dus steeds worden vervangen door

een combinatie van  plantaardige alternatieven.

Zijn alle chocolades en pralines die CRAAC verkoopt vegan? 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Alles wat wij verkopen is 100% vegan en dus ook koemelkvrij en lactosevrij. Dit geldt voor alle chocolade die wij aanbieden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Waarom staat er dan bij de producten dat ze ‘sporen van melk’ kunnen bevatten?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
We verwerken in ons atelier geen melk. Echter is het wel zo dat sommige producten  die we aankopen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
(vb speculoos) de vermelding bevat ‘kan sporen bevatten van melk’.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gezien wij dit product dan verwerken in ons atelier, zijn we wettelijk ook verplicht om dit te vermelden.
 
 
 

Kan ik mijn bestelling ook ophalen?

Afhaling is gratis en kan enkel na afspraak – vul je telefoonnummer in bij de bestelling

en wij spreken persoonlijk met je af.  

Wens je de mogelijkheden voor een afhaling vooraf te bespreken? Contacteer ons via het contactformulier. 

Voor wat staat CRAAC?

CRAAC staat voor CRAzy About Chocolate én de kraak’ die je hoort bij het bijten in de chocolade.

Bij CRAAC draait alles rond het gebruik van vegan duurzame chocolade.

Het duurzaamheidsprincipe trekken we door in de productie(omgeving), de verpakking én

– waar mogelijk – in de levering via ‘groene’ koeriers.

Kan ik een bestelling op maat samenstellen?

Uiteraard! 

Contacteer ons via het contactformulier en we nemen persoonlijk contact met je op om

je wensen te bespreken en een gepast voorstel te doen.

Maken jullie ook eindejaarsgeschenken voor bedrijven?

Graag!

Wij kunnen geschenkpakketten leveren zonder allergenen.

Op die manier kan elke klant of werknemer van onze chocolade genieten. 

Contacteer ons via het contactformulier en we nemen persoonlijk contact met je op

om jouw wensen te bespreken zodat we je een offerte op maat kunnen opmaken.

Hoe moeten de pralines van CRAAC bewaard worden?

Chocolade bewaar je het best bij een temperatuur tussen 15 en 18°C en bescherm je ook
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
tegen direct zonlicht en vocht.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
We raden af om chocolade in de koelkast te bewaren of in te vriezen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Een constante temperatuur is belangrijk omdat temperatuurveranderingen een negatieve impact
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
hebben op chocolade.