CRAAC staat voor CRAzy About Chocolate én de ‘kraak’ die je hoort bij het bijten in correct bewerkte chocolade.
Bij CRAAC draait alles rond het gebruik van vegan (en dus koemelkvrije en lactosevrije) duurzame chocolade.
Het duurzaamheidsprincipe trekken we door in de productie(omgeving), de verpakking
én – waar mogelijk – in de levering via ‘groene’ koeriers.
Er zijn verschillende soorten chocolade beschikbaar:
1) Fondant Chocolade en Vegan M!LK chocolade
Deze worden geproduceerd in het land van herkomst, dichtbij de plantages. Meer werk en dus ook meer inkomsten voor de lokale cacaoboeren en hun families. De fondant chocolade heeft een cacaopercentage van 65%, de m!lk chocolade 43%.
Een lokale familie is eigenaar, en geeft dus om de sociale en ecologische gemeenschap.
Bovendien ontvangen de boeren tot 40% meer voor het verbouwen van hun cacaobonen door respect voor hun werk en product en een zo kort mogelijke uitvoerketen.
Het milieu-evenwicht in de cacao-gemeenschappen wordt gehandhaafd door biodiversiteit, water, bossen en bodems te beschermen en zo de ecologische voetafdruk te verkleinen. Actieve herbebossing en duurzame cacaoteelt zijn superbelangrijk.
Het sociale weefsel van de lokale gemeenschappen wordt versterkt door onderwijsondersteuning en de bevordering van ondernemerschap en culturele activiteiten.
2) Vegan ‘witte’ & 'karamel'
chocolade
Geproduceerd met wat al eens als ‘afval’ beschouwd wordt. Wij laten echter liever geen voeding verloren gaan…
Amandelnoten waar de olie werd uitgehaald, vormen de basis van deze vegan ‘witte’ chocolade.
Deze chocolade heeft een cacaopercentage van 38%.
3) Suikervrije chocolade
Deze worden geproduceerd in het land van herkomst, dichtbij de plantages. Meer werk en dus ook meer inkomsten voor de lokale cacaoboeren en hun families.
De suikervrije fondant chocolade heeft een cacaopercentage van 70%.
De m!lk chocolade gezoet met erythritol en stevia heeft een cacaopercentage van 43%.