Veelgestelde vragen

Welke chocolade gebruiken jullie in de pralines?

We gebruiken fondant chocolade met verschillende cacaopercentages, alsook vegan melk chocolade.

Daarnaast gebruiken wij vegan  ‘witte’ chocolade. Tot slot gebruiken we de zogenaamde bean to bar chocolade.

Deze is geproduceerd in België, maar waarbij de cacao wel traceerbaar is tot aan de boom & de cacaoboer

een correcte vergoeding ontving.

 

Waar komt onze chocolade vandaan?

Deze wordt geproduceerd in het land van herkomst, dichtbij de plantages. Meer werk en dus ook meer inkomsten voor de

lokale cacaoboerenen hun families. Een lokale familie is eigenaar, en geeft dus om de sociale en ecologische gemeenschap.

 

Hoe maken jullie de pralines 100% vegan?

Voor het omhulsel gebruiken we uiteraard de vegan chocolades uit ons assortiment.

Voor de vulling is dit afhankelijk van vulling tot vulling. Maar het komt er steeds op neer dat de ’traditionele’

recepten met room en boter werden aangepast en dierlijke producten dus steeds werden vervangen door

een combinatie van  plantaardige alternatieven.

 

Zijn alle chocolades en pralines die CRAAC verkoopt vegan? 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Alles wat wij verkopen is 100% vegan. Dit geldt voor alle chocolade die wij aanbieden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kan ik mijn bestelling ook ophalen?

Afhaling is gratis en kan enkel na afspraak – vul uw telefoonnummer in bij de bestelling

en wij spreken persoonlijk met u af.  

Wenst u de mogelijkheden voor een afhaling vooraf te bespreken? Contacteer ons via het contactformulier. 

 

Voor wat staat CRAAC?

CRAAC staat voor CRAzy About Chocolate én de kraak’ die je hoort bij het bijten in de chocolade.

Bij CRAAC draait alles rond het gebruik van duurzame chocolade. Het duurzaamheidsprincipe trekken we door

in de productie(omgeving), de verpakking én – waar mogelijk – in de levering via ‘groene’ koeriers.

 

Kan ik een bestelling op maat samenstellen?

Uiteraard! Stuur ons een berichtje via het contactformulier en we nemen persoonlijk contact met u op om

uw wensen te bespreken en een gepast voorstel te doen.

 

Hoe moeten de pralines van CRAAC bewaard worden?

Chocolade bewaar je het best bij een temperatuur tussen 15 en 18°C en bescherm je ook tegen direct zonlicht en vocht.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
We raden af om chocolade in de koelkast te bewaren of in te vriezen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Een constante temperatuur is belangrijk omdat temperatuurveranderingen een negatieve impact hebben op chocolade.
 
 
 
 

Mobiele versie afsluiten